Sydney
Hi Mates

Tijd voor een eerste verhaal vanuit Australie

Samen met mijn ouders en broer ben ik maandag naar schiphol gegaan. Op schiphol kwam mijn nicht ook nog even langs om afscheid te nemen. Afscheid nemen was tochwel lastig, vooral omdat ik niet weet voor hoe lang ik weg ben enAustralie zooo ver van Nederland ligt. Aan de andere kant was ik ook ergenthousiast om Australie te gaan zienen had er veel zin in.
Na eenreis van bijna 30 uur kwam ik hier woensdagochtend om 08:00 uur aan (Nederlandse tijd, 2 augustus0:00). Ik was helemaal versleten en heb dezelfde middag een hele tijd geslapen. Voor de eerste nachten had ik een vierpersoons vrouwenkamer gereserveerd in het hostel. Lekker rustig om even bij te komen van de reis en mijn jetlag. Na twee dagen bijkomen, ben ik Sydney gaan verkennen.
Vrijdag heb ik een Free City Walk die vanuit het Hostel georganiseerd werdgedaan. Het was echt super lekker weer, voelde aan als 25 graden en we hadden een leuke gids die veel wist te vertellen over de stad. Echt gaaf om the Opera House en de Sydney Harbour Bridge in het echt te zien! De city tour was gelijk een goede manier om andere backpackers te ontmoeten. Toevallig ging ik aan het begin naast een meisje (Kelly)zitten, die ook Nederlands bleek te zijn. Verder heb ik contact gelegd met Engelse, Australische, Italiaanse en Duitse mensen. Na de City Walk kregen we nog een gratis drankje in de Side Bar (die zit hier onder het Hostel) en hebben we gezellig met elkaar gekletst.
Vrijdagavond was mijn eerste stapavond. Samen met Kelly (NL), Elle (AUS), Jaspreet (UK) en twee jongens hebben we eerst een paar drankjes in de Side bar gedaan (de bar onder het hostel). Daar speelde een leuke Australische band. Hierna zijn we naar The World bar gegaan. In the World bar serveren ze cocktails in theepotten haha, nog nooit eerder gezien. Jammer genoeg was de band in the World bar niet zo goed en zijn we er uiteindelijk maar 30 min gebleven.
Ik had voor Zaterdag the Blue Mountains tour geboekt. Toevallig had Elle (van de City tour) deze tour ook geboekt. Na een stevig ontbijt zijn we vroeg in de ochtend vertrokken richting the Blue Mountains. Dit is een mooigebiedmet heuvels (bergen) netbuiten Sydney. Het heetthe Blue Mountains, omdatde bomen op de bergen blauw kunnen ogen.We zijn daar gaan hiken en hebben mooie watervallen gezien. We hebben ook op rotsen gestaan, waar je in een afgrond kon kijken (erg eng met mijn hoogtevrees). Het laatste onderdeel van de tour was naar beneden lopen in een soort regenwoud en je kon daarna weer omhoog met een kabelbaan of een soort trein. De trein staat in het guiness book of records omdat het de steilste trein in de wereld is. Hij is op sommige punten meer dan 50 graden steil (dit deed me gelijk aan de harikiri denken mam, de supersteile piste haha). Al met al was het een leuke dag in een mooie omgeving.
Na de Blue Mountains tour ben ik samen met Kelly gaan eten in the Side bar. Kamergenoten van Kelly hadden ons gevraagd of we die avond mee wilden gaan stappen bij Darling Harbour (de haven hier in Sydney). We zijn met de twee jongens meegegaan en hebben echt een hele leuke avond in een bar cargo gehad. Met een mooi terras langs de haven en goede muziek was dit een leuke avond uit :D.
Gisteren ben ik samen met Kelly en twee jongens naar Bondi beach geweest. Het strand waar mensen uit Sydney naartoe gaan. Jammer genoeg was het slecht weer en begon het al snel te regenen toen we daar aankwamen. Ik heb er al wel heel veel mensen zien surfen, leuk om te zien :). Door de korte nachten van mijn jetlag, was ik ook echt helemaal versleten en zijn we snel terug gegaan naar het Hostel.
Afgelopen nacht heb ik voor het eerst in een 10 mixed dorm geslapen (een 10 persoonskamer met jongens en meiden). Het echte backpackers leven haha. Wonderbaarlijk was dit mijn eerste super goede nachtrust. Ik begin eindelijk in de Australische tijden te komen en heb vannacht echt een hele goede nachtrust gehad.
In Sydney blijf ik tot morgenavond. Dinsdagavond pak ik the greyhound nachtbus richting Byron bay. Daar kijk ik echt naar uit :). In Byron bay ben ik van plan een surfcursus te boeken. Dat is the place to be om te leren surfen :).
Jammer genoeg lukt het me nog even niet om foto's te plaatsen. Ik hoop dit binnenkort te kunnen doen. Voor de mensen die mijn Australische nummer willen hebben: 0477044435. Ik zit ook af en toe op Skype 'judith8960' is mijn skypenaam.
De meest gebruikte Australische zin: No worries!
Bye bye :).
Liefs, xxxxx Judith.
Leuk, en zo snel al veel mensen leren kennen. Surfse. Liefs, bro
hoi lieverd,
fijn dat je het lekker naar je zin hebt en al leuke contacten hebt gemaakt!
heb ondertussen zin om ook naar Oz te komen, maar helaas moet nog ff sparen!
Als mensen je willen bellen, kunnen ze via Belkoning a 0,08 ct/pm bellen:
voor 8 ct per minuut via Belkoning: (starttarief 0,045 ct)
0900-5600888 en dan Judith's gsm Australie:
0061 41869962
je mag ze ook wel ff adviseren op de klok te letten ivm tijdsverschil: 8 uur later, dus bellen tot 15:00 uur of zo?
liefs, love u miss u
xoxox
Heey Lieverd! Leuk om jou verhalen weer te lezen. Eerst vanuit suri & nu gewoon aan de andere kant van de wereld: Australiaa!!
Ik heb je toegevoegd op Skype, dus dat kunnen we binnenkort een keertje doen;)
Veel Plezierrr !! Dikke kuss
Heey Judith,
Klinkt weer erg goed allemaal. Leuk dat je het al zo naar je zin hebt en al zo snel leuke mensen ontmoet hebt! Succes met surfles ;) xXx
Wow, alweer heel wat gedaan. Leuk om te lezen!! Ben benieuwd hoe het surfen lukt! Groetjes Linda
Super gaaf zeg!! Geniet er van!! Xxx know worries mate;-)
voor de lezers: het telefoonnummer is niet correct en Judith kan even niet online. hier volgt het juiste tel.nr.:
0900-5600888 en dan Judith's gsm Australie:
0061 416869962
He Judith! Wat een avontuur! super leuk om te kunnen lezen wat je allemaal daar doet! Heel veel plezier de komende tijd en succes met de surflessen;) xx
hai there Judith,
Leuk om te lezen dat het zo goed met je gaat en dat je het naar je zin hebt.
Super dat je al zo snel leuke mensen hebt ontmoet, kan je in iedergeval met mate drinken hihihi...
Blijf je volgen hoor, en doe voorzichtig, veel plezier met het surfen misschien kom je wel 'n cutie surfboy tegen who know's
xxxxxxxxx en tot de volgende mail
enne no worries ;)
Hai Juud,
fijn dat je het naar je zin hebt! En je bent al een volleerde bacpacker aan het worden ;).
Kijk je wel uit voor die haaien straks bij het surfen..
XX
juuutjuuuh!!! fijn dat je het naar je zin heb ;) klinkt allemaal supergaaf ..... succes met het surfen iig best vermoeiend :P hou je haaks sgat Xxx
He Juutt!
Hoe bevalt het leven vanuit je backpack?
Gaaf hoor wat je al allemaal gedaan hebt!
Liefs x
Ik ben jaloers!!!!!!!!!!!
Juut!
Wat klinkt dat allemaal ontzettend gaaf zeg! Leuk dat je al wat gezellige mensen hebt ontmoet! :) Ben nu al benieuwd naar de surfverhalen!
Have fun en geniet ervan!
Liefss X
Hi mate
Leuk verhaal en ik hoop dat je jetleg een beetje over is en no worries hè
Q-ttiiii<
Leuk om jke verhalen te lezen. Ook erg fijn dat je het naar je zin heb en al veel mensen heb leren kennen! Heel veel suc6 met surfen verder en lees binnenkort weer nieuwe verhalen van je ! Have fun girl
xxxxkusjesss ly xxx
hey Juud wij gaan nu ook op vakantie, dus kan je 4 weken nie volgen.
doe voorzichtig meid en have fun...
lees alles wel weer als we terug zijn
xxxxxxxxxxx :)
ha judith
na het lezen van je verhaal gaat het bij ons ook al kriebelen hoor je had noal last van een jetlag he?
heb je geen tips gehoord om daar zo min mogelijk last van te hebben
het zou trouwens wel grappig zijn als we elkaar tegen zouden komen
nou ben benieuwd wat je daar allemaal gaat beleven misschien breng je ons nog op ideeen
liefs
hoi lieverd, fantastisch wat je doet allemaal weer.
doe je voorzichtig.
ik zie dat je het goed naar je zin hebt.
veel liefs en een kroel van je pap
hey schatje, wat een leuke foto's!
hebben ff laptop van de buren op de camping geleend.
leuk, leuk!
ly xoxoxoxox
Schatti,
Wat een leuek foto's echt mooi , nice babe .Daar lekker genieten zeker. Leuk dat ik je nog even sprak ik spreek je snel en veel plezier
ly kusjess xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Judith heeft een nieuw telefoonnummer:
bellen voor 8ct/pm via:
0900 5600888