The rest of the East coast trip
Hi Mates :),
How are you doing? Is de eerste vraag die ik van iedereen hier in Australie hoor. Zelfs zomaar mensen die je voorbij lopen op straat. Met mij is alles nog steeds super :D. Ik heb alweer zoveel leuke dingen meegemaakt en weer veel leuke nieuwe mensen ontmoet.
Laat ik beginnen bij Fraser Island. Maandag 22 augustus ging de tour naar Fraser Island van start. Fraser Island is het grootste zandeiland op de wereld. De dag ervoor was een briefing over de tour en werden we geïnformeerd over de volgende drie dagen. De tour was een ‘Tag along drive tour'. Er waren in totaal vier jeeps, de eerste jeep werd bestuurd door de gids, de andere ‘tag along' jeeps werden door onszelf bestuurd. We werden ingedeeld in vier groepen van 8 personen. Wij waren team A en we noemden onszelf daarom ook the A-team. We hadden ook echt een hele leuke groep. Twee Nederlandse broers, een Engelse jongen, een Australische jongen, drie Ierse meiden en ik.
De eerste dag zijn we naar Lake McKenzie gegaan. Een prachtig meer middenin Fraser Island. Toen we naar het meer reden, gingen we door een groot stuk regenwoud. Ik had dit in eerste instantie niet verwacht, omdat ze Fraser Island ‘het grootste zandeiland ter wereld' noemen. Het regenwoud was echt super om doorheen te rijden. Een echte ‘bumpy ride'. De tour was inclusief eten en het was de bedoeling dat we dit zelf maakte. Dus avond 1 hebben de mannen van the A team onze maaltijd gekookt. Het werd 'Goon marinated steak'. 'Goon' is goedkope Australische wijn (12 dollar voor een box van vier liter) en hier hadden we een voorraad van besteld. De steak smaakte eigenlijk best heel goed. Na een gezellige avond op de camping met goon spins van de jongens, was het tijd om naar bed te gaan. Mijn eerste nacht in een tent in Australië op een 2 cm dik matje. Pfff wat lag dat slecht, maar ach de campeerervaring op Fraser Island was erg leuk.
Voor de rest heb ik in Fraser Island the Champagne pool gezien, een soort natuurlijke jaccuzi ;), Lake Wabby (een meer met een grote zandheuvel eromheen) en Indian Head een mooi uitkijkpunt. En niet te vergeten Eli creek. Een kreek met crystal clear helder water, waar je na een avond met wat goon goed wakker kunt worden ;).
Na de Fraser Island tour van Rainbow beach ben ik naar Hervey bay gegaan. Hervey bay is een rustig plaatsje waar veel mensen wonen die met pensioen zijn. Maar na mijn slechte slaap op Fraser Island kon ik een rustige plaats goed gebruiken, hihi. Ik heb mijn drie nachten daar zeker iedere nacht 10 uur geslapen, dus ik had het echt nodig. Hervey bay noemt zichzelf de beste whale watch spot op de wereld, daarom had ik voor dag 2 een whale watching tour geboekt. Het was echt super leuk!! De gemiddelde leeftijd van de tour lag rond de 60 haha, maar de mensen waren erg lief en ik had een gezellige Amerikaanse meid van 25 ontmoet. Het was echt super om een walvis te zien springen en in de middag was er een walvis die wel 20 minuten lang om de boot heen en weer zwom.
Na drie dagen Hervey bay heb ik de nachtbus naar Airlie Beach genomen. Airlie beach is de plaats waar allerlei boten vandaan vertrekken naar de Whitsunday Islands. In Airlie beach ontmoette ik ook Karen en Gemma weer (twee Ierse meiden van de Fraser Island tour).
Woensdag 31 augustus vertrok de Boomerang (een Racezeilboot), uit de haven van Airlie beach voor 2 dagen en 2 nachten naar de Whitsunday Islands. Ik had voor deze boot gekozen omdat je hiermee een echte zeilervaring krijgt en het is de bedoeling dat de passagiers helpen met de zeilen hijsen. Net als mijn Fraser Island tour was dit weer een geweldige tour :). We waren in totaal met 18 passagiers en er was een crew van drie personen (De kapitein, de kok en de gids). We zijn in totaal twee keer gaan snorkelen. De tweede keer was het echt heel helder en heb ik veel mooie vissen gezien. Terwijl ik aan het snorkelen was gooide Ash (de gids) visvoer in het water. Dit was zo grappig om te zien om dat alle vissen heel snel om mij heen naar het visvoer zwommen. De tweede dag zijn we naar Whitehaven beach gegaan. Whitehaven beach is echt paradijs!! Prachtig wit zand en een helder blauw/groene zee. In de avonden hebben we gezellig goon met zijn allen gedronken en de tweede avond had de kok (Pete) een spel bedacht. In het midden van de boot had hij een kartonnen doos neergezet en om en om moest iedereen proberen (zonder zijn armen) de kartonnen doos met zijn mond te pakken. Zodra het lukte om de kartonnen doos van de grond te krijgen moest je er een stuk vanaf scheuren. Doordat er iedere keer een stuk vanaf gescheurd werd, was het steeds moeilijker om de kartonnen doos van de grond te krijgen. Uiteindelijk lag er nog maar een klein stukje karton en lukte het twee meiden dit van de grond te krijgen. Al met al was het weer een leuke tour en heb ik leuke mensen ontmoet. De avond na de tour zijn we met een groep van de boot uitgegaan in Airlie beach.
Na Airlie beach ben ik met Karen en Gemma naar Magnetic Island gegaan. Vanaf Townsville (een stad in Australië) kun je op de ferry naar Magnetic Island. In 20 minuten ben je dan op een mooi vakantie eiland, waar volgens mij veel Australiërs hun vakantie vieren. Karen, Gemma en ik waren alle drie erg moe van onze Whitsunday boat trip en hebben onze twee nachten op Magnetic Island weer veel geslapen haha. Jammer genoeg was het weer niet zo top op Magnetic Island (een beetje bewolkt en veel wind). Hierdoor konden we niet gaan snorkelen. Maar dag 2 op Magnetic Island was een erg leuke dag. Het hostel waar we verbleven had namelijk een Koala Sanctuary op het terrein en voor dag 2 hadden we een champagne ontbijt geboekt in de Koala sanctuary. Het was een heerlijk ontbijt met guave champagne ;) en tijdens het ontbijt kwam een gids van de Sanctuary langs met een kleine krokodil (genaamd Barbie) en een slang (Amanda). Met mijn grote angst voor slangen had ik nooit verwacht dat ik Amanda aan zou kunnen raken of zelfs beet houden. Maar later tijdens de rondleiding door de Sanctuary heb ik Amanda om mijn nek gehouden. Ieeehhh. Ik ben zo trots op mijzelf!
Na Magnetic Island zijn we naar Cairns vertrokken. In Cairns zit ik nu alweer een week. Cairns is een stad bovenin Australië. Het is hier heerlijk weer en ik wil hier ongeveer twee maanden blijven om wat geld bij te verdienen. Ik ga binnenkort twee uur per dag in mijn Hostel werken, zodat ik hier gratis kan verblijven. Daarnaast ga ik in een restaurant werken. Ik heb hier al gratis zumba en andere sporten ontdekt. Dus daar ga ik zeker aan deelnemen (na al het ongezonde eten van de afgelopen weken).
Ik zal in mijn volgende verslag laten weten hoe het werkleven mij in Cairns bevalt ;).
Judith.
Ook al hoor ik al je verhalen vaak als eerste, ik heb met spanning op je nieuwe verhaal gewacht en het is weer de moeite waard om te lezen!
Wat ontzettend leuk om te lezen weer Judith! De foto's zijn al erg mooi allemaal, maar het verhaal er achter is ook erg leuk!
Je hebt zo te lezen echt een waanzinnig leuke reis! Ik ben benieuwd naar je volgende verhaal, de werk-ervaring ;-))
Heel veel plezier nog meis!
xx Tam
Hoi meis,
Leuk om te lezen dat je het zo naar je zin hebt.
Hier hebben we de eerste herfst storm in september al gehad, het regent hier vaker dan dat we de zon zien, dus je mist niks in het koude Sliecity.
Veel plezier met je baantjes daar en geniet maar lekker.
Hoi Judith, Met veel plezier lezen we je reis verhalen! Wat geweldig dat je al zoveel moois gezien hebt! Fijn dat je een baantje hebt gevonden, kan je lekker nog en poos blijven! Heel veel plezier!! xxx
Wat een verhalen weer! Zo'n matje slaapt dus minder als een hangmat in de jungle? ;)
Geniet meis!! Ben benieuwd naar je volgende verhaal!
Kus Linda
Wow wat een prachtige foto's zitten er tussen zeg. Superindrukwekkend lijkt me ook om zo'n walvis van dichtbij te zien. Top dat je nu een baantje hebt zodat je een beetje bij kan verdienen. Hopelijk gaat dat goed bevallen. xx
Hier een berichtje van twee hardwerkende colega's
Die lopen te zweten in het restaurant .
We genieten van je mooie verhalen en leuke foto's.
We merken aan de verhalen dat je het prima naar je zin hebt.
Je komt toch wel terug naar Nederland he .
Straks zie we je nog in een TV serie met een ossie ha ha groetjes van ons allemaal.
Hee juut :)
Ik vond het wel weer eens tijd voor een berichtje haha. Ik zag dat je me pas had toegevoegd op Facebook, waren wij nog geen facebook vrienden joh :O Tijd om de facebook app voor mn iphone maar eens te downloaden, dan kijk ik er nog eens op!
Anyway, ik hoop dat het werkende leven je bevalt daar, kan alleen nooooit zo leuk zijn als je werk hier ;) ik kijk in ieder geval uit naar je volgende verslag, echt leuk om te lezen over het mooie en kleurrijke australië vanuit het grijze en koude nederland! Die Whitsunday islands had je me toen al in je reisgids laten zien, echt super dat je er gewoon echt geweest bent! Veel plezier nog en ik zie wel wanneer je weer een verslag hebt geschreven (aangezien ik er nu pas achter kom dat ik mn emailadres hier kan achterlaten)!
Groetjes Bo xx