The working part of my visa @ Cairns
Lieve Allemaal,
Het heeft even geduurd, maar nu heb ik ook wel weer aardig wat te vertellen. De afgelopen twee maanden ben ik een beetje gaan settelen. Ik werk en woon nu namelijk in Cairns.
Zoals ik jullie aan het einde van mijn vorige verslag vertelde had ik mijzelf een baan bemachtigd in een leuk restaurant. De eerste week in Cairns ben ik op pad gegaan met mijn CV's in Cairns en die heb ik toen afgegeven in een paar restaurants. Na een uur werd ik al door het eerste restaurant gebeld of ik die zaterdag voor een trial wilde komen. Een trial is een proefavond, waarbij je niets verdient, maar laat zien dat je goed kunt werken als een serveerster. Tijdens mijn trial was het erg rustig in het restaurant, dus ik heb eigenlijk alleen maar tafels schoongemaakt en geglimlacht naar het kleine aantal gasten haha. Gelukkig was ik hierna aangenomen. Het ding hierna was dat ik wel achteraan moest om te weten wanneer ik nu kon starten met werken (zeker zijn dat ik de baan echt had, want het ging allemaal mondeling). Australische mensen zijn heel relaxed, dus ze zeggen bijv. ‘ik denk dat je ergens volgende week kunt starten, we bellen je nog'. Na drie keer bellen en twee keer langsgaan, was mijn eerste werkavond gepland in de Mecca Bah. Mecca Bah is een mooi restaurant langs de haven van Cairns. Ik vind dat het qua keuken een beetje lijkt op de Bazar in Rotterdam (voor degene die dit restaurant kennen). Oosterse en Marokkaanse gerechten, heerlijk :D.
Een groot pluspunt aan deze baan was dus ook het gratis eten dat ik vaak mee naar huis kon nemen. Een nadeel was dat ik niet veel kon werken. Het was vaak 3 of 4 uur op een avond en als het rustig was werd ik eerder naar huis gestuurd. Nadat ik 2/3 weken in het restaurant had gewerkt vroeg het meisje dat achter de receptie in mijn hostel werkte of ik haar baan wilde overnemen als zij weg zou gaan. De baan achter de receptie verdient wat minder goed per uur dan in het restaurant, maar het is voor heel veel uur per week. Er zit gratis accommodatie bij en gratis tours. Ik heb na een nacht slapen besloten deze baan te gaan doen en nu werk ik alweer een maand achter de receptie in mijn hostel. Ik vind het echt een ontzettend leuke baan. Iedere dag ontmoet ik nieuwe mensen. Ik werk achter de receptie/tour desk. Ik check mensen in en uit en ik boek tours voor mensen. Rondom Cairns is echt ontzettend veel te doen op het gebied van tours, dus de mogelijkheid om deze zelf ook te doen is geweldig. De tours zijn best wel duur, dus dat bespaart me aardig wat. Het great barrier reef is hier heel dichtbij, het regenwoud, watervallen en nog veel meer eigenlijk.
Ik ben nu ook al twee keer op een boot naar het great barrier reef gegaan. Geweldig :D! Ik heb beide keren een onderwatercamera meegenomen, dus ik zal ook even wat gave foto's plaatsen hihi. Op die boten is het mogelijk om een introductie duik te doen van 30 minuten, dus dat heb ik ook beide keren gedaan, echt heel gaaf! Ik heb nemo gezien (hij is echt heel schattig en klein haha), een schildpad, een rog en nog veel meer andere prachtige vissen. Zelfs met alleen snorkelen zie je al mega veel. Ik zit er nu ook over te denken om een grote duikcursus te doen om mijn Padi te halen. Dat lijkt me echt heel gaaf!
Verder ben ik op een tour naar Kuranda (een hippietown in het regenwoud) gegaan. Je kunt daar met een mooie trein door het regenwoud naartoe en dan terug op de skyrail (een gondellift in het regenwoud). Dat was ook prachtig. En met twee andere meiden van het hostel heb ik een Crocodile explorer tour gedaan. Op deze tour gingen we naar een krokodillenfarm en hebben we een wildlifecruise gedaan.
Omdat ik hier nu al wat langer ben heb ik ook wat meiden ontmoet in het hostel waar ik veel mee om ga. Carolin en Mona zijn twee hele gezellige Duitse meiden. Ze wonen in Duitsland dichtbij de grens van Nederland, dus zodra we allemaal weer thuis zijn gaan we elkaar zeker opzoeken :D. In mijn kamer zit een Engels meisje Sophie, met haar kan ik het ook heel goed vinden. Zij helpt mij nu ook iedere avond twee uur achter de receptie omdat het op het moment in het hostel erg druk is.
Sinds ik in het hostel gestart ben met werken is het echt super druk. De meeste dagen is het hostel vol of bijna vol (of een paar keer zelfs te vol haha). Ik moet zeggen, ik vind het ook een erg leuk hostel. We hebben gratis internet (wat niet normaal is voor een hostel), gratis ontbijt en het is een rustig hostel, dus geen party hostel. Je kunt hier tot 11 uur in de avond een wijntje doen, maar erna moet het stil zijn. Als mensen dan willen feesten, dan moeten ze naar een bar of club gaan. Verder hebben de meeste kamers normale bedden in plaats van stapelbedden. Ik heb hier de afgelopen twee maanden dus ook heerlijk geslapen :D hihi. Onze kamer is één van de ‘ensuite ones' haha, dat betekent dat we een eigen badkamer en keuken hebben. Ook erg fijn. Veel hostels hebben één grote keuken voor het hele hostel. Wij hebben nu dus een soort apartementje.
Eerst was het mijn plan om 10 december naar Melbourne te vliegen om daar kerst en nieuw jaar te vieren en weer voor een baan te kijken. Maar ik heb nu besloten om in Cairns te blijven tot ergens in februari. Ik heb het hier erg goed naar mijn zin en ik kan aardig wat geld sparen iedere week. In Melbourne is het rond die tijd lastiger om een baan te vinden en het leven is ook een stuk duurder (dus als ik geld verdien, geef ik waarschijnlijk ook meer uit). Mijn plan is daarom om lekker veel te sparen tot februari en daarna weer lekker goed te reizen voor 1 of 2 maanden. In de tussentijd bezoek ik het great barrier reef en het regenwoud gewoon nog wat vaker :D. Een heerlijk leven lijkt me zo :D!
Sorry dat ik soms wat laat reageer op mailtjes etc. de laatste weken is het gewoon erg druk geweest hier in het hostel en heb ik veel gewerkt.
Ik hoop dat alles in Nederland goed is! Spreek jullie snel!
Dikke kus en heel veel liefs,
Judith.
hoi lieffie! zo, je hebt ff toch tussendoor wat tijd gevonden :) mooi en lang verhaal weer, geweldig (ook al ken ik de inhoud al van onze skype gesprekjes natuurlijk haha) kus kus love u
p.s. het is wel stil hier, nu Jasper ook op kamers in Amsterdam :'(
miss you
Wow Judith! Met een grote glimlach je update gelezen :-) Martin zit hier naast me ook mee te lezen en zucht af en toe, een beetje jaloers volgens mij ;-)) Heerlijk genieten meis, zelfs nu dat je daar werkt.. Beter kan volgens mij niet ;-)
Dikke knuffel vanuit Dieren, waar het nu erg grijs is en het ook wat kouder begint te worden ;-)
Liefs, Martin en Tamara
Lieve Judith, Wat leuk om weer iets van je te horen! (je schrijft zo leuk)
Fijn dat het zo goed met je gaat,en lekker kan vedienen voor je volgende tocht. Wat een ervaring en indrukken doe je op! Heel veel succes en plezier daar! xx-jes Joop en Netty
Haayy lieve Juud!
how are you doing??:p
Wat geniet ik toch van jou verhalen! Ik wou dat ik erbij kon zijn! hahaa;) Leeuk dat je in een hostel werkt met al die voordelen, Super leven! Enjoy it beeb:) xxx
Wat ontzettend leuk allemaal, deze tijd zal je nooit meer vergeten, fijn dat je zo geniet, ik krijg zelf ook kriebels.
Wow wat een leventje heb jij zeg. Geniet ervan! Je hebt het verdiend na dit hectische studiejaar. Lijkt me leuk als je Petra gaat ontmoeten. Jullie kunnen het vast goed vinden. x
Hey Judith,
Dat klinkt allemaal hartstikke leuk! Je hebt daar wel een heel ander leven dan dat je hier zou hebben! Groot gelijk dat je het zo aanpakt en het lijkt me ook heerlijk dat je dat allemaal zelf mag en kan beslissen!
Geniet van je grote avontuur!
groetjes, Sandra